Pakastaminen on ihanteellinen tapa säilyttää ja säilöä elintarvikkeita pidemmän aikaa. On kuitenkin joitakin tuotteita, joita ei pitäisi koskaan laittaa pakastimeen.
On olemassa turvallisia välineitä ja tapoja pidentää elintarvikkeiden säilyvyyttä. Monet ihmiset lähettävät kaiken ylijääneen ruoan pakastimeen tietämättä edes kunkin tuotteen elintarviketurvallisuussuosituksia. Totuus on, että kaikkia ainesosia ja elintarvikkeita ei voi pakastaa, riippuen kosteudesta, koostumuksesta, laadusta ja ominaisuuksista. Neljä elintarviketta, joita ei pitäisi koskaan pakastaa
Lue seuraavasta, mitä neljää elintarviketta ei elintarviketurvallisuusasiantuntijoiden mukaan saa koskaan pakastaa. Tämä voi muuttaa tuotteiden koostumusta, makua ja laatua, kun ne sulatetaan kulutusta varten.
Miten pakastin toimii ja mitä tämä elintarvikkeiden säilytysmenetelmä tekee elintarvikkeille?
Pakastin on erinomainen resurssi elintarvikkeiden säilyttämiseen. Tämän laitteen ja jääkaapin lisävarusteen avulla voimme pidentää aikaa, jonka kuluessa voimme kuluttaa ruokaa.
Pakastin ei tapa tai eliminoi mikro-organismeja, vaan se vain pysäyttää elintarvikkeiden luonnollisen pilaantumisen ja estää organismien kehittymisen. Kun ruoka on sulatettu, tämä prosessi käynnistyy uudelleen, ja siksi se olisi kulutettava.
Kun elintarvikkeessa oleva vesi jäätyy, se muodostaa jääkiteitä eikä ole enää mikro-organismien käytettävissä, sillä ne tarvitsevat kosteutta ja lämpötilaa kehittyäkseen optimaalisesti. Mikro-organismit pysyvät lepotilassa jäädytyksen aikana, ne eivät kuole, minkä vuoksi on suositeltavaa syödä ruoka heti sulattamisen jälkeen.
On tärkeää erottaa pakastimen ja pakastimen erot, jotta ymmärretään, miten kumpikin säilöö elintarvikkeita. Pakastin puolestaan toimii -18 °C:n ja sitä alhaisemmissa lämpötiloissa. Pakastimessa säilytettävä ruoka voi säilyä kuukausia sen ominaisuuksista riippuen.
Pakastin sen sijaan saavuttaa -6 °C:n lämpötilan, joka on paljon korkeampi kuin pakastimen lämpötila. Tämän vuoksi pakastettu ruoka voi säilyä pakastimessa vain muutaman päivän. Tämä kylmälaite ei sovellu niille, jotka haluavat säilyttää elintarvikkeita pitkiä aikoja.
Mitkä ovat ne 4 ruokaa, joita ei elintarviketurvallisuusasiantuntijoiden mukaan saa koskaan pakastaa?
On olemassa elintarvikkeita, joita ei pidä pakastaa eikä laittaa pakastimeen. Nämä tuotteet voivat menettää makunsa, rakenteensa, värinsä, ravitsemukselliset ominaisuutensa tai jopa muuttua vaarallisiksi. CSA Consultantsin elintarviketurvallisuusasiantuntijat listaavat 4 ruokaa, joita ei koskaan pitäisi laittaa pakastimeen.
- Kuorelliset kananmunat: Tämän elintarvikkeen pakastaminen aiheuttaa sisällä olevan nesteen laajenemisen, mikä suosii bakteerien kulkeutumista ja lisääntymistä.
- Vihannekset, joissa on paljon vettä, kuten kurkut, salaatti, tomaatit, mangoldi ja kurkut. Näistä elintarvikkeista tulee sulatuksen jälkeen yleensä pehmeitä ja vetisiä, jolloin niiden rakenne ja tuoreus heikkenevät.
- Runsaasti kosteutta sisältävät maitotuotteet, kuten jogurtit ja maidot. Näistä elintarvikkeista tulee rakeisia, mikä vaikuttaa niiden laatuun ja koostumukseen nautittaessa.
- Majoneesit ja kastikkeet. Nämä emulgoidut elintarvikkeet ovat kemiallisesti hyvin monimutkaisia. Kun ne viedään pakastimeen, ne todennäköisesti rikkoutuvat tai irtoavat.